Lojëra

Të luash dhe të mësosh

Kur të mësuarit ndërthuret me lojën procesi bëhet më argëtues, krijues dhe i pëlqyeshëm si nga fëmijët ashtu edhe nga të rriturit. Më poshtë po ju paraqesim disa punime nga Igla Xhangoli që do tërheqin vëmendjen e fëmijëve, por edhe që do thjeshtojnë të mësuarin.

   

1-Të mësojmë me puzzle të krijuara me pjata plastike 

  •  Fëmijët mësojnë numërimin
  • Përqendrohen me vëmendje të fokusuar

                             

 

2-Thjeshtojani fëmijës të mësuarit e thyesave me materiale tepër të lehta: 

  • 4 mollë 
  • Letër
  • Pjata plastike&kapse 

                                            

3-Mbledhje & zbritje 

4- Dorashka të mbushura me miell, janë kaq praktike dhe argëtuese për të kryer veprimet me mbledhje & zbritje. 

5- Thjeshtë me një karton mund të krijoni një tabelë veprimesh 

  • Fëmijët mësojnë & argëtohen
  • Zhvillojnë aftësitë motorike fine 

Nga Igla Xhangoli


Publikim N.Allkja Biçaku 

©Portali ShkollorTë gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 


2,511 Lexime
3 vjet më parë