Kontraceptivët dhe shtatzënia

A mbetesh shtatzënë përpara mestruacioneve të para?

Duhet të dish që i gjithë mekanizmi i përfshirë në ciklin menstrual fillon përpara periodës dhe, në disa raste, vihet në punë shumë përpara momentit që ndodh menstruacioni i parë.

Është e mundur të mbetesh shtatzënë përpara mestruacioneve të para?


Nga këndvështrimi organik ekziston kjo mundësi, sepse brenda tërësisë së ndryshimeve që vijnë nga rregullimet hormonale përpara menstruacioneve të para, mund të ndodhë që te një vajzë, së cilës ende nuk i kanë ardhur periodat e para, mund të ndodhë ovulimi, i cili bën të mundur shtatzëninë, nëse kryhen marrëdhënie seksuale.


Duhet të dish që i gjithë mekanizmi i përfshirë në ciklin menstrual fillon përpara periodës dhe, në disa raste, vihet në punë shumë përpara momentit që ndodh menstruacioni i parë.


Pra, është i domosdoshëm përdorimi i prezervativit, ndërsa pilula nuk mund të përdoret, përderisa s’ka ende një cikël menstrual përfundimtar. 


( Marrë nga libri "Seksi, 101 pyetje dhe përgjigje", botuar nga ALBAS )

3,732 Lexime
6 vjet më parë