SI TË ARRIJMË SUKSESIN

Mos thuaj "ka kohë", sot është dita!

Të mësuarit mund të ju ndihmojë të arrini vetë-realizimin - nevoja më e madhe për hierarkinë e nevojave. Zhvillimi i një qëndrimi që mbështet mësimin e vazhdueshëm është mënyra e vetme për të pasur sukses në mjedisin dinamik...

Të mësuarit mund të ju ndihmojë të arrini vetë-realizimin - nevoja më e madhe për hierarkinë e nevojave.

Arsimi tradicional zakonisht arrin kulmin në testet me shkrim, ndërsa mësimi gjatë gjithë jetës mbron dëshirën e një individi për të fituar njohuri të reja përtej sistemit arsimor zyrtar. Zhvillimi i një qëndrimi që mbështet mësimin e vazhdueshëm është mënyra e vetme për të pasur sukses në mjedisin dinamik, në të cilin jetojmë sot. Përveç kësaj, teknologjia mund t'ju ndihmojë të ndiqni pasionin tuaj të gjuhës dhe të përmirësoni aftësitë tuaja..


Dhjetë Këshilla për Mësimin Gjatë Gjithë Jetës


1) LEXONI MË SHUMË

Blij gazeta, shfletoni faqet e internetit në kërkim të gjërave që dëshironi të dini më shumë, kërkoni një mik të rekomandojë libra për ju; mbi të gjitha, të jeni kureshtarë. Zhytuni në këtë temë dhe mos qëndroni derisa të abonoheni!


2) ZGJIDHNI SHOQËRI TË MIRË!

Rretho veten me njerëz që vlerësojnë. Eksploro idetë dhe temat me të njëjtën mendje. Qëndroni në kontakt me njerëz që ju frymëzojnë dhe ju inkurajojnë të mësoni.


3) NDIHMONI TË TJERËT

Ju nuk duhet të jeni në profesionin e mësimdhënies për të ndihmuar njerëzit të mësojnë. Të kalosh njohuri te të tjerët mund të të ndihmojë të kuptosh vërtet një koncept apo ide; ky është një provim i vërtetë i njohurive tuaja.


4) PROJEKTONI

Nëse jeni mësues, inkurajoni nxënësit tuaj që të projektojnë projektet e tyre, duke filluar me detyrat. Kjo do t'i ndihmojë ata të zhvillojnë idenë se si ta ndjekin këtë proces në të ardhmen dhe ta zbatojnë atë në skenarë të ndryshëm.


5) PËRDORNI MJEDISE PERSONALE TË TË NXËNIT

Kuptoni se si të mësoni aftësi të paçmueshme. Mjediset personale të të nxënit mund t'ju ndihmojnë të përshtatni teknika të provuara të të nxënit që nxënësit mund t'i përdorin për të zbuluar njohuri të reja.


6) EKSPERIENCA ME METODAT E REJA TË MËSIMIT

Vizatimi i diagrameve, shikimi i dokumentarëve, krijimi i hartave mendore dhe përdorimi i muzikës për të mësuar janë disa nga mënyrat alternative që nxënësit mund të kenë të mësuarit.


7) BASHKËPUNONI M NJERËZ TË CILËT U TAKOJNË PËRVOJAVE TË NDRYSHME

Gjeni grupet virtuale të mësimit online ku mund të bashkëpunoni dhe mësoni nga njerëz me përvoja të ndryshme. Miratoni mendime nga një gamë e gjerë burimesh dhe zbatoni ato në përvojën tuaj.


8) PËRPARONI NË KARRIERËN TUAJ

Një karrierë në zhvillim mund të sigurojë që vazhdimisht të mësoni dhe zhvilloni aftësitë tuaja.


9) VENDOSNI PRIORITETE!

Mos thuaj vetëm "ka kohë". Le të jetë ajo ditë sot. Nëse jeni mësues, student, profesionist ose diçka tjetër - të mësuarit duhet të bëhet përparësi në jetën tuaj. 


(Përshtati P. Shtini; Parajsa Shtini)

793 Lexime
5 muaj më parë