
Si të gatuajmë tiramisu me pjeshkë?
Askush nuk i thotë jo një ëmbëlsire, e veçanërisht fëmijët.
Tiramisuja me pjeshkë është një prej ëmbëlsirave të cilën është e vështirë ta refuzosh. Por si përgatitet ajo?
Përbërësit e recetës:
1 pako biskota
3-4 pjeshkë
250 gr krem djathi ose salcë kosi
2 lugë gjelle mjaltë
50 gr çokollatë e shkrirë
1 filxhan çaji neskafe
Vanilje
Fillimish pasi i lajmë me ujë të bollshëm i qerojmë 2 pjeshkë dhe së bashku me një lugë mjaltë i bëjmë pure. Ndërsa 2 pjeshkët e tjera i presim në kubikë të vegjël pa i qeruar dhe i përziejmë me purenë e përgatitur pak më parë.
Trazojmë kremin e djathit ose salcën e kosit me një lugë gjelle vanilje dhe një lugë gjelle mjaltë.
Në një tavë vendosim fillimisht një rresht me biskota të njomura me neskafen e përgatitur.
Mbi biskota shtrojmë një rresht me krem djathi (ose salcë kosi) dhe mbi të, vendosim purenë me pjeshkë.
E mbulojmë purenë me biskota të njomura me neskafe, përsëri vendosim krem djathë (ose salcë kosi), pure pjeshke dhe në fund të gjithë sipërfaqen e mbulojmë me çokollatë të thërrmuar.
Para se të serviret tiramisuja duhet të qëndrojë në frigorifer për disa orë.
Lëng shege apo portokalli...?
Mësues, ja si mund të ruani zërin tuaj
Selinoja, bima çudibërëse që kuron shumë sëmundje