Stili i jetesës

Studimi, të rinjtë ankohen nga “sëmundjet e pleqve”!

Sipas një studimi të kryer, i cili u botua në gazetën britanike “The Independent”, duke analizuar rreth 60 mijë procedura mjekësore të kryera në vitin 2015 nga kompania e sigurimit shëndetësor BUPA, më shumë të rinj janë ankuar për “sëmundjet” e pleqve.

Puna përpara kompjuterit për një kohë të gjatë është e dëmshme për shëndetin. Faktet e nxjerra nga studimet tregojnë se nëse qëndroni ulur në tavolinën e punës 8 deri në 10 orë në ditë do të keni probleme serioze me shëndetin.

Gjithnjë e më shumë të rinjtë ankohen për “sëmundje” të ngjashme me ato të të moshuarve, të tilla si: artriti dhe dhimbjet e mesit. Shëndeti juaj mund të përmirësohet me ushtrimet e duhura dhe dietën e duhur.

Po ju listojmë 10 ushqime që mund t’ju ndihmojnë. Sipas një studimi të kryer, i cili u botua në gazetën britanike “The Independent”, duke analizuar rreth 60 mijë procedura mjekësore të kryera në vitin 2015 nga kompania e sigurimit shëndetësor BUPA, më shumë të rinj janë ankuar për “sëmundjet” e pleqve. Shkaktarë e këtyre sëmundjeve janë mënyra e jetesës dhe mënyra e tëpunuarit.

Ushqimet që duhet të konsumoni janë:

  • Boronicat
  • Frutat e thata
  • Ananasi
  • Vaji i ullirit
  • Kurkumi
  • Hudhra
  • Çaji jeshil
  • Avokado
  • Farat e lirit
  • Çamçakizi

Spinaqi dhe vetitë e tij

Spinaqi duhet konsumuar 2 herë në javë. 100 gr spinaq i freskët përmban rreth 25 për qind të vlerës së përgjithshme të rekomanduar ditore të hekurit. Spinaqi është një nga burimet e hekurit, i cili është i rëndësishëm për prodhimin e rruazave të kuqe të gjakut.

Spinaqi është burim i pasur me fitonutrientë të cilët përmirësojnë shëndetin e përgjithshëm nga krijimi i shumë sëmundjeve. Ka vlerë të ulëtkalorike dhe përqindje të ulët të yndyrave (100 g spinaq të freskët përmbanvetëm 23 kalori). 

Spinaqi është një ndër ushqimet më të pasura me hekur që nuk duhet t’imungojë kurrë dietës tonë ushqyese. Përfitimet shëndetësore të spinaqit janë tëshumta, por ja ku po iu rendisim disa prej tyre:

1. Përmirëson shikimin

2. Parandalon plakjen e muskujve

3. Stabilizon problemet neurologjike

4. Forcon muskujt

5. Stabilizon shtypjen e gjakut

6. Rrit sasinë e mineraleve në kocka

7. Ndalon sëmundjet e stomakut

8. Stimulon aktivitetin e metabolizmit

9. Ndihmon në zhvillimin e fetusit

10. Të mbron nga sulmet e zemrës

2,174 Lexime
6 vjet më parë