MËSIM EFEKTIV

Të lëvizësh për të mësuar

Ushtrimet fizike na ndihmojnë të përqendrohemi, të mendojmë dhe të mbajmë mend. Nuk ka prova që sugjerojnë se integrimi i ushtrimeve në rutinën e përditshme në klasë ka ndikime negative në të nxënë.

Mungesa e aktivitetit fizik si pjesë e rregullt e jetës së përditshme siguron një pengesë të rëndësishme për mësimin efektiv. Studentët që përfundojnë dyzet minuta sport jashtë-shkollor në ditë janë më të prirur të kenë nivele më të larta të përmirësimeve akademike sesa ata që nuk e bëjnë. Mungesa e aktivitetit fizik dhe ushtrimi si pjesë e rregullt e jetës së përditshme siguron një pengesë domethënëse për mësimin efektiv!


Lëvizni!

Ne kemi nevojë për lëvizje për të aktivizuar trurin tonë dhe kështu të stimulojmë të mësuarit. Siç thotë profesori Guy Claxton, në librin e tij Inteligjencë në Flesh, disa njerëz mendojnë më mirë kur ata janë duke lëvizur. Pse i bëjmë fëmijët të ulen, nëse inteligjenca përfiton (siç bën) nga lëvizjet fizike dhe gjestet? " 


Rezultatet akademike janë më të larta dhe performanca mësimore më e mirë, nëse fëmiëjt janë të aftë aerobikisht. Për të mos përmendur rëndësinë e aktivitetit fizik për mirëqenien.


Nxitja e zakoneve aktive të jetesës janë një përparësi për të rinjtë. Kjo do të ketë efektin e saj pozitiv në përmirësimin e mësimi, përparimit dhe arritjes në shkollë. A po bëni gjithçka mundeni për të inkurajuar aktivitetin fizik në shkollë? Integrimi i aktivitetit fizik në klasë çon në përmirësimin e angazhimit dhe përqendrimit.


Ushtrohuni!

Ushtrimi përmirëson qarkullimin e gjakut të pasur me lëndë ushqyese në tru dhe rrit krijimin e mitokondriave. Nuk është për tu habitur që ndjehemi më vigjilent dhe mund të përqendrohemi më mirë pas një stërvitje. Rritja e rrahjeve të zemrës rrit rregullisht neurogjenezën (aftësinë për të rritur qelizat e reja të trurit).


Koha për të lëvizur

Ushtrimet fizike na ndihmojnë të përqendrohemi, të mendojmë dhe të mbajmë mend. Nuk ka prova që sugjerojnë se integrimi i ushtrimeve në rutinën e përditshme në klasë ka ndikime negative në të nxënë. 

Mendoni se çfarë mund të bëni në klasë për të energjizuar studentët dhe për t'i parandaluar ata të rrijnë ulur për një kohë të gjatë. (P.Shtini; Portali Shkollor)

175 Lexime
4 muaj më parë