Psikologji

Tri mënyra si ta ndihmoni fëmijën tuaj adoleshent të menaxhojë kohën para ekranit

Menaxhimi i kohës para ekranit është thelbësor për shëndetin dhe mirëqenien e adoleshentëve. Më poshtë mos lini pa i lexuar tri mënyra se si mund ta ndihmoni adoleshentin tuaj në këtë drejtim.

Menaxhimi i kohës para ekranit është thelbësor për shëndetin dhe mirëqenien e adoleshentëve. Këtu janë tre mënyra se si mund ta ndihmoni adoleshentin tuaj në këtë drejtim:


Vendosni rregulla dhe kufizime të qarta

Përcaktoni kohën maksimale ditore që mund të kalojnë para ekranit. Krijoni zona pa teknologji në shtëpi, si dhoma e gjumit apo tryeza e ngrënies. Përcaktoni orare të caktuara për përdorimin e pajisjeve, duke përfshirë kohën për detyra shkollore dhe aktivitete rekreative.


Inkurajoni aktivitete alternative

Nxiteni adoleshentin tuaj të marrë pjesë në aktivitete fizike, si sportet ose ecjet në natyrë. Promovoni hobe që nuk përfshijnë teknologjinë, si leximin, pikturat apo ndonjë instrument muzikor. Planifikoni kohë për të kaluar së bashku si familje, duke bërë aktivitete që nuk përfshijnë ekrane.


Modeloni sjellje të shëndetshme ndaj teknologjisë

Jini një shembull i mirë duke kufizuar kohën tuaj para ekranit dhe duke treguar mënyra të shëndetshme të përdorimit të teknologjisë. Angazhohuni në aktivitete offline dhe tregoni rëndësinë e një balanci të shëndetshëm. Diskutoni hapur me adoleshentin tuaj për rreziqet e mundshme të kohës së tepruar para ekranit dhe rëndësinë e një stili jetese të balancuar.


Këto hapa mund të ndihmojnë adoleshentin tuaj të zhvillojë zakone të shëndetshme dhe të menaxhojë më mirë kohën para ekranit.©Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

298 Lexime
2 javë më parë