PËR MËSUESIT

Arsyet pse mësuesit janë heronj

Si të telefononi dikë që është dinjitoz, i dashur, i pasionuar, modest, pozitiv, bujar, i vendosur, inovativ, i durueshëm, i adaptueshëm, i shkathët dhe frymëzues? Ne mund ta quajmë atë një mësues sepse mësuesit janë heronjtë!

Të gjithë ata që janë mësëues e dinë nga përvoja se të jesh pjesë e këtij profesioni nuk është diçka e lehtë. Në të vërtetë, mund të jetë një punë shumë sfiduese dhe stresuese, por pasioni është faktori më i rëndësishëm që të shtyn drejt këtij profesioni


1. Mësimdhënia ka disa rregulla mjaft strikte. Dita e tyre fillon para nxënësit të vijnë në shkollë dhe shpesh përfundon pasi ata shkojnë në shtëpi. Kjo nuk është një ditë tipike e njerëzve të tjerë, të cilët mund të kenë një punë 8 orarëshe.

 2. Ata përpiqen shumë që të gjithë nxënësit të ndihen të sigurt.

3. Ata i mësojnë nxënësit me entuziazëm, sepse vetëm në këtë mënyrë nxënësit mund të përqëndrohen.

4. Ata punojnë shumë pa asgjë në këmbim; paga nuk e justifikon.

5. Pa marrë parasysh se sa sfiduese është puna e tyre, ata gjithmonë i mirëpresin studentët e tyre me një buzëqeshje të ngrohtë.

6. Jo vetëm shpenzojnë paratë e tyre në furnizimet dhe materialet shkollore, por shumë prej tyre punojnë në kohën e tyre të lirë.

7. Ata nuk heqin dorë derisa të gjejnë mënyrat sesi çdo nxënës të arrijë rezultate të larta.

8. Mësuesit janë inovativë. Ata gjithmonë gjejnë mënyra të reja për të bërë mësim argëtues, interesant dhe efektiv.

9. Ata gjithmonë ndihmojnë studentët të cilët kanë nevojë për mbështetje shtesë.

10. Mësimdhënësit janë të avancuar.  Ata mund t'i përshtasin planet e tyre në minutën e fundit për shkak të ngjarjeve të papritura.

11. Mësuesit gjejnë mënyra për të krijuar mësime interesante me shumë pak materiale, kohë dhe para.

12. Ata i motivojnë studentët e tyre për të mësuar gjatë gjithë jetës.


Pra, duhet të pyesim: si të telefononi dikë që është dinjitoz, i dashur, i pasionuar, modest, pozitiv, bujar, i vendosur, inovativ, i durueshëm, i adaptueshëm, i shkathët dhe frymëzues? Ne mund ta quajmë atë një mësues sepse mësuesit janë heronjtë!


(Përshtati P. Shtini; Portali Shkollor)

2,593 Lexime
2 muaj më parë