REKOMANDIME

Leximi dhe fëmijët, libra jashtëshkollorë për çdo grupmoshë

Nga kërkesat e shumta të prindërve dhe mësuesve kemi nxjerrë një listë librash jashtëshkollorë si rekomandime për të gjithë grupmoshat e fëmijëve, duke filluar që nga klasa e dytë deri në klasën e nëntë. Të botuar nga Shtëpia Botuese Albas, këta libra mund të bëhen shoqëruesit e të vegjëlve në çdo kohë.

Lista e librave që mund të lexojnë nxënësit e shkollës 9-vjeçare të botuar nga Shtëpia Botuese Albas. Klasa e dytë

Nga seria Le të flasim hapur: "Gjyshërit e mi janë të veçantë", "Edhe mami punon", "A je i turpshëm", "Vëllai im është autik". 

Nga seria numrat e jetës: "3-R-të e mjedisit".

Klasikët e mi të parë – "Histori klasike: Pinoku".

Klasikët e mi të parë – "Përralla për të ëndërruar: Princesha mbi bizele".         

Seria Miushi lexues: "Koni fitoi medaljen e notit", "Nata e përbindëshit".         

    


Klasa e tretë

"Shkolla e magjisë dhe histori të tjera" (Mikael Ende).

"Koni dhe dëbora e madhe" (seria – Shoqja ime Koni).

"Piter Pani" (Klasikët e mi të parë – Përralla klasike), (Klasikët për të vegjël).

"Koni dhe shoqëria" (seria – Koni dhe shoqëria).       

"Kur të zënë me presh në duar" (Familja e paparë).

"Kur prindërit harruan të ishin miq" (Nga seria Le të flasim hapur).

Klasikët për të vegjël – "Përralla klasike: Rosaku i shëmtuar".

Klasikët për të vegjël – "Histori klasike:  Bukuroshja e fjetur".

"I mrekullueshmi Magjistri i Ozit" (Klasikët për të vegjël).

"Jasemini në vendin e gënjeshtarëve" (Xhani Rodari).

"Përralla të së ardhmes" (seria - Përrallat që tregohen nga të rriturit).Klasa e katër

"Ema e ka mendjen veç të hajë" (Familje e paparë).

"Më quajnë Mbretëreshë Teuta" (Nga seria Mua më quajnë...).

"Përrallat që të futin dridhmat" (seria - Përrallat që tregohen nga të rriturit).

"Gjyshi im është një pemë qershie".

"Një plak i Vitit të Ri ndryshe".

"Gjyshja në pemën e mollës".

"Shumë zhurmë për asgjë" (Një familje e paparë).

"Maksi në një udhëtim të hatashëm me klasën" (seria – Shoku im Maksi).

"Aventurat e Hakelberi Finit" (Klasikët për të vegjël).

"Libri i xhunglës" (Klasikët për të vegjël).

"Tarzani i majmunëve" (Klasikët për të vegjël).

"Kopshti sekret" (Klasikët për të vegjël).

"Legjenda dhe vendet shqiptare".

"Përralla të së ardhmes" (seria - Përrallat që tregohen nga të rriturit).

"Koni dhe çasti i shumëpritur i akullores" (seria – Koni dhe Maksi). 


Klasa e pestë

"Futbolli nuk është vetëm për djem" (seria - Një familje e paparë).

"Beni dhe Ana".

"Poliana" (Klasikët për të vegjël), (Klasikët për fëmijë).

"Matia dhe gjyshi" (Roberto Fiumini).

"Zemër" (Klasikët për fëmijë).

"Koni dhe shoqëria" (seria – Koni dhe shoqëria).       

"Rrëmbimi i princit Olegomargarini".

"Më quajnë arkitekt Sinani" (Nga seria – Mua më quajnë...).

"Më quajnë Tefta Tashko Koço" (Nga seria – Mua më quajnë...).

"Sfida: një javë pa ekrane" (Një familje e paparë).

"Më quajnë Ibrahim Kodra" (Nga seria – Mua më quajnë...).

"Ç’natë e mrekullueshme".

"Shtrigushja ime".

"Jeta e një qeni".

"Stralisku".

"Iliada treguar për fëmijë".

"Udhëtimi i mrekullueshëm i Nils Holgersonit"  (Klasikët për të vegjël), (Klasikët për fëmijë).

"Princi i lumtur dhe përralla të tjera" (Klasikët për fëmijë).

"Udhëtim në qendër të Tokës" (Klasikët për të vegjël).

"Maksi në një udhëtim të hatashëm me klasën" (Seria – Shoku im Maksi).Klasa e gjashtë 

"Tomi dhe Haku".

"Piter Pani" (Klasikët për fëmijë).

"Koni, Pauli dhe problemet me shoqërinë" (seria – Koni dhe shoqëria).   

"Eneida treguar për fëmijë".

"Libri i madh i legjendave mesjetare" – Kënga e Rolandit.Klasa e shtatë

"Legjenda dhe vende shqiptare".

"Kopshti sekret" (Klasikët për fëmijë).

"Koni, Ana dhe festa e çmendur e shkollës" (seria – Koni dhe shoqëria).       

"Unë them jo".

"Princi i vogël" (Klasikët për fëmijë).Klasa e tetë

"Djemtë e rrugës Pal”.

"Më quajnë Musine Kokalari" (Nga seria – Mua më quajnë...).

"Poliana" (Klasikët për fëmijë).

"Kthimi i Odisesë" (Klasikët për të vegjël).Klasa e nëntë

"Mondo dhe tregime të tjera Le Klezios".

"Racizmi shpjeguar vajzës sime".© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

10,367 Lexime
1 vit më parë