MESAZAHE KUPTIMPLOTA

Mesazhe kuptimplota nga Jerry Hicks

Jerry Hicks, pedagogu me eksperiencë të gjatë në mësimdhënie, sjell 13 faktorë që ndryshojnë tërësisht marrëdhënien me nxënësin. Gjithçka nis nga komunikimi dhe ng ajo se çfarë nxënësi ka nevojë të dëgjojë...


Nxënësit kanë nevojë të dëgjojnë nga ne:


1. Nuk ka rëndesi sa di, por ç’bën me atë që di.

2. Unë interesohem për ty (për shembull këtë klasë e kam përgatitur enkas për ju)

3. Fjala ’’i zgjuar’’ s’ka asnjë kuptim. Ne s’do e përdorim atë.

4. Ju jeni pjesë.

5. E kaluara është e kaluar, sot është sot, mos e kthe kokën pas. 

6. Ju jeni më shumë se një pikë në test ose një notë në regjistër. 

7. Ju jeni më të interesuar se unë për atë që do të realizojmë në këtë klasë.

8. Konkurenti juaj i vetëm është vetja juaj.

9. Të mësuarit duhet t’ju interesojë. Nëse jo, më jepni arsyen.

10. Gabimet ju ndihmojnë të rriteni.

11. Edhe unë jam njeri.

12. Edhe unë gaboj dhe shpesh kam nevojë për mbështetjen tuaj dhe prindërve tuaj.

13. Ju vleni, ju mund të bëni gjithçka.(Portali Shkollor)

245 Lexime
5 muaj më parë