gjeniu

Rei Dunja, 15-vjeçari gjeni në matematikë

Familja nuk ka patur mundësi ta çojë në shkollë apo kurse private, por kjo nuk e ka penguar 15-vjeçarin Rei Dunja të rrëmbejë çmime në olimpiadat ndërkombëtare të matematikës.

Është vetëm 15 vjeç dhe mund të quhet gjeniu shqiptar i matematikës. Edhe pse familja nuk ka patur mundësi ta çojë në shkollë apo kurse private, Rei Dunja vjen vetëm me çmime nga olimpiadat ndërkombëtare të matematikës.

Madje në Slloveni, ai u ftua që të ndjekë universitetin pa përfunduar ende gjimnazin.
Historinë e sjell gazetarja Bruna Kërçyku.

1,230 Lexime
2 vjet më parë