ARRITJA

Robotët e Lipjanit ekspozohen në SHBA e Keni

Pesëdhjetë nxënësit më të mirët në teknologji janë pjesë e projekteve të suksesshme të mësimdhënësit Hajriz Rashiti në shkollën fillore “Vëllezërit Frashëri” në Lipjan. USAID, i ka dhuruar shkollës pajisje në vlerë prej shtatë mijë dollarësh.

Qindra nxënës ëndërrojnë të jenë pjesë e Grupit të teknologëve. Por vetëm pesëdhjetë më të mirët në teknologji janë pjesë e projekteve ambicioze e të suksesshme të mësimdhënësit Hajriz Rashiti në shkollën fillore “Vëllezërit Frashëri” në Lipjan.


Shkolla po korrë rezultatin e angazhimit në projekte konkrete të nisura para dymbëdhjetë vjetësh. Agjencia Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar, USAID, i ka dhuruar shkollës pajisje në vlerë prej shtatë mijë dollarësh.


Ky është vetëm njëri prej projekteve që ka kaluar kufijtë e Kosovës. Pjesëmarrja në gara ndërkombëtare, si në Olimpiadën e Gjenive në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe në Keni u ka dhënë shtytje ëndrrave të nxënësve dhe mësimdhënësit.


Filloristët thonë se kanë avancuar e krahasuar shkathtësitë e tyre në fushën e teknologjisë.


Në shtetin afrikan mësuan për kulturat e popujve nga katër anët e botës. Bashkë me katër nxënëse të shkollës private, “Hasan Nah”, Ardonisi e Arti prezantuan këngë dhe valle tradicionale shqiptare.


Drejtori krenohet me arritjet e nxënësve. Ai falënderon Komunën e Lipjanit dhe Ministrinë e Arsimit për mbështetjen financiare nxënësve në garat ndërkombëtareMe medalje të arta e të argjendta janë kthyer nga gara në Shqipëri. Ylldrit Gashi e Erik Salihu përshkruajnë mënyrën e vlerësimit të jurisë dhe pritjen e tyre në ethe para të lexoheshin emrat e fituesve.


Drejtori Jakup Bahtiri thotë se sukseset e grupit të teknologëve kanë mobilizuar prindërit që të punojnë edhe më shumë me fëmijët që të jenë përfaqësues të shkollës në gara ndërkombëtare.


Mësimdhënësi i teknologjisë dhe teknologët e rinj kanë përvjelë mëngët për projektin e radhës me të cilin pritet të maten me bashkëmoshatarë nga e gjithë bota. Gara mbahet përsëri në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.


Për më tepër ju mund të ndiqni videon e mëposhtëme:

(Marrrë nga KOHAnet, Portali Shkollor) 

181 Lexime
3 javë më parë