Poezi

“Shigjeta dhe kënga”, poezia që çdo fëmijë duhet ta njohë

Më poshtë do të njiheni me një poezi të poetit amerikan Henry Longfellow, përkthyer në shqip dhe sugjeruar nga mësuesi Dritan Staro, për një masë më të madhe lexuesish.

Poezia “The arrow and dhe song” (Shigjeta dhe kënga) e poetit amerikan Henry Longfellow është një poezi shumë e njohur për fëmijët. Por mësuesi Dritan Staro e ka përshtatur në gjuhën shqipe për një masë më të madhe lexuesish. 


“Këtë poezi unë e kam mësuar përmendësh që kur isha në gjimnaz, në gjuhën angleze që e bënim atëherë me prof.Ilo Shanon. Po e dërgoj në të dy variantet në anglisht dhe të përkthyer nga unë në gjuhën shqipe”, na shkruan mësuesi. 


Ju ftojmë ta lexoni dhe tua sugjeroni nxënësve apo fëmijëve tuaj.


Poezia në anglisht:


Poezia në shqip:  

Msc.Dritan Staro me nxënësit e tij 


Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

1,331 Lexime
4 muaj më parë