KRIJIM

Thirrje - Kristjana Porja

Kjo është një poezi e shkruar nga nxënësja e klasës së XI-të, Kristjana Porja, e shkollës “Sandër Prosi”, Tiranë. Poezia është një formë thirrje që iu drejtohet njerëzve të cilët mashtrojnë, gënjejnë dhe paragjykojnë.

THIRRJE...


Ej , o ju njerëz që mashtroni,

Më thoni çfarë përfitoni?

Po ju të tjerë që korruptoni,

Njerëzit e mjerë pse i shkatërroni?


Edhe ju që rëndë gaboni, 

Falja është e shenjtë, atë kërkojeni

Ju, që fare lehtë paragjykoni

Pse kaq rëndë veproni?


Pse gjithmonë i drejti rrëzohet?

Fajtorit, gabimet i mbulohen 

Pse, vallë e tillë është bota?

O njerëz vetëm pak më dëgjoni,

E di se rëndësi nuk do më kushtoni 

Ndoshta edhe do më injoroni,

Dua të zgjoj të vërtetën që fle në shpirtin tonë:

Gënjeshtra kurrë s’të ndihmon,

Djallëzirat drejt fundit të çojnë, 

Ndaj, ndaloni dhe reflektoni:

Dashuri,

Sinqeritet dhe vlera njerëzore tek të tjerët tregoni! 


                                                                     Kristjana Porja 


(Portali Shkollor) 

2,302 Lexime
1 vit më parë