Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të gjeni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aktualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar nxënës
Portali Shkollor (www.portalishkollor.al) për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar prindër
Për ju dhe fëmijët tuaj në Portalin Shkollor (www.portalishkollor.al) publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqiptar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe: info@portalishkollor.al.

Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të ndiqni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aklualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar nxënës
portalishkollor.al për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar prindër
Për ju dhe femijët tuaj ne portalinshkollor.al publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqipëtar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Këshilla

 • Ndikimi i vlerësimit

  Ndikimi i vlerësimit

     3 muaj më parë     272 Lexime

  Vlerësimi ka një impakt shumë të madh tek nxënësit. Sa po përçohet tek nxënësit ideja se vlerësimi nuk është vetëm marrja e një note, por mbi të gjith...

 • Si të përgatisim folës të mirë?

  Si të përgatisim folës të mirë?

     3 muaj më parë     1,451 Lexime

  Të folurit në publik nuk është gjithmonë një eksperiencë e lehtë. Më poshtë ju sjellim disa këshilla sesi të përgatisim nxënës të mirëartikuluar dhe t...

 • Pse jam pro formatit ditor?

  Pse jam pro formatit ditor?

     4 muaj më parë     3,891 Lexime

  Pyetja që u shtrua lidhur me formatin nxiti debat. Lexova me vëmendje komentet për të parë çfarë argumentash sillnin kolegët që ishin kundër. I lejova...

 • Cili është efekti i testimit?

  Cili është efekti i testimit?

     4 muaj më parë     797 Lexime

  Mësues, ju duhet të diskutoni rreth pyetjes: si studioni? Kjo është një bisedë që disa mësues zhvillojnë me nxënësit e tyre duke dashur që t’i ndihmoj...

 • "Ma hiqni qafe atë plan ditar"

  "Ma hiqni qafe atë plan ditar"

     4 muaj më parë     34,414 Lexime

  Planifikimi në letër nuk e bën një mësues të sukseshëm, një mësues i mirë është ai që ka kreativitet i cili në fund të orës së mësimit mendon dhe hart...

 • Për mësuesit, për ne!

  Për mësuesit, për ne!

     4 muaj më parë     3,341 Lexime

  Frymëzimi quhet Mësues dhe unë e barazoj mësuesin me fluturën. Flutura ka krahë, i sheh gjërat nga lart, kontrollon, vigjëlon, i mbyll krahët, ulet mb...

 • Si mund të ndihmoni fëmijët në lehtësimin e tranzicionit pas shkollës?

  Si mund të ndihmoni fëmijët në lehtësimin e tranzicionit pas shkollës?

     5 muaj më parë     563 Lexime

  Kur kthehen nga shkolla fëmijët kanë regres emocional. Ata do të veprojnë ose do të sillen si më të vegjël se mosha e tyre dhe do të ankohen, qajnë, z...

 • Si të jeni të lumtur në shkollë?

  Si të jeni të lumtur në shkollë?

     5 muaj më parë     2,220 Lexime

  Ekzistojnë disa mënyra të cilat do t’ju bëjnë të zgjoheni pa përtesë në mëngjes për të shkuar në shkollë, apo pas pushimeve të fundjavës. Mjafton të v...

 • Si duhet mbajtur lapsi?

  Si duhet mbajtur lapsi?

     5 muaj më parë     3,465 Lexime

  Duke marrë shkas nga shqetësimi i një prindi, menduam të sjellim disa këshilla për mësueset e kopshteve të grupit të parë, të cilat duhet të punojnë s...

 • Çfarë nuk duhet t’i thoni mësueses/mësuesit të fëmijës tuaj?

  Çfarë nuk duhet t’i thoni mësueses/mësuesit të fëmijës tuaj?

     6 muaj më parë     8,344 Lexime

  Për prindërit është e rëndësishme që të kenë një komunikim të mirë me mësuesin apo mësuesen e fëmijës së tyre. Ndaj ekzistojnë disa mënyra sjelljeje m...