Gjinekologu kontrollon nëse aparati riprodhues është në gjendje të mirë

Pyetja e adoleshentit: Mund ta gjejë gjinekologu me anë të një vizite nëse jam e virgjër?

Pyetja e adoleshentit: Mund ta gjejë gjinekologu me anë të një vizite nëse jam e virgjër?

Përgjigjja e specialistit:

Kontrolli gjinekologjik që kryhet nga specialisti ka si qëllim të kontrollojë nëse aparati yt riprodhues është në gjendje të mirë dhe nuk ka ndonjë shenjë infeksioni apo sëmundjeje seksualisht të transmetueshme.

Për sa i përket faktit të marrëdhënieve seksuale, ajo që mund të kontrollohet të gjinekologu është gjendja e himenit (apo e “membranës së virgjërisë”), nëse është e prekur apo jo, megjithëse ka raste që ajo prishet edhe nga aktivitete të forta fizike apo nga një goditje në atë pjesë.

A e dini se...?

Në disa besime fetare, si në atë hebre dhe atë islamik, paprekshmëria e himenit tregon se vajza ruan nderin e familjes dhe dinjitetin e saj. Është një tipar shumë i rëndësishëm i kësaj kulture, sepse, përveccse një kusht i domosdoshëm për martesë, mbart domethënie të caktuara të traditës së madhe morale e shpirterore.

(Marrë nga libri "Seksi, 101 pyetje dhe përgjigje", botuar nga ALBAS)

2,378 Lexime
7 vjet më parë