Për të qeshur apo për të qarë?

Mamaja në sytë e vajzës, piktura komike e 6-vjeçares

Mamaja priste një portret në të cilin të shfaqej me makiazh, flokët e rregulluar... në fund të fundit donte të ishte imazhi përfekt për vajzën e saj... ajo mori në dorë një pikturë komike: “Mami kur zgjohet në mëngjes” dhe “mami kur del nga shtëpia”...

Një nga përfitimet e të qenit fëmijë është që nuk ju intereson çfarë mendojnë të tjerët. Para fillimit të fazës së adoleshencës, shumica e fëmijëve kërcejnë së bashku të pavetëdijshëm për etiketat shoqërore ose konceptin e një "gënjeshtre të vogël të bardhë”. 


Fëmijët nuk kanë absolutisht asnjë shqetësim për të treguar të vërtetën, ata u treguan të sinqertë veçanërisht kur u pyetën për mendimin e tyre të thjeshtë mbi pamjen e ndërtuar me kujdes të mumies. Një lojë e rrezikshme! Nëse nuk mendoni se do të pëlqeni përgjigjen, gjëja më e mirë për të bërë - sipas mendimit tonë - është shmangia e temës krejtësisht. Është më e sigurt në këtë mënyrë.


Mamaja e një vajze ka  marrë në dorë një pikturë të realizuar nga vajza e saj 6-vjeçare. Ajo mendonte se do të ishte një nga gjërat e mrekullueshme që mund të bëjë një fëmijë për nënë, kjo mama kishte shpresë të ishte kështu, por ...  Mamaja priste një portret në të cilin të shfaqej me makiazh, flokët e rregulluar... në fund të fundit donte të ishte imazhi përfekt për vajzën e saj, por nuk ishte kështu. Në vend të kësaj ajo mori në dorë një pikturë komike me digjiturat përkatëse: “Mami kur zgjohet në mëngjes” dhe “mami kur del nga shtëpia”.


Nën fjalët, “Kështu duke mami në mëngjes”, vajza gjashtëvjeçare tërhoqi një skicë zbavitëse të nënës së saj me sy të mprehur, flokë të padisiplinuar, të çmendur, mumje si dhe një shprehje tepër befasuese / irrituese në fytyrën e saj. Mbase e teproi pak me këtë pikturë.


Vajza e vogël gjithashtu nxori një pamje të asaj se si duket mami kur del nga shtëpia. Një transformim i plotë: e buzëqeshur, makiazhi përfet, flokët e rregulluara deri në detaje, me një fund të shkurtër dhe një e përkulur e lehtë fiks sikur thotë: “kjo jam un, jo ajo tjetra”.


Të paktën në fund vajza e vogël i bëri një kompliment nënës së saj. Fotot janë shpërndarë në rrjete sociale dhe janë parë rreth 2 milionë herë. 


(A. Hoxhaj, Portali Shkollor)

3,565 Lexime
6 vjet më parë