Nikolla dhe Kumbaro nënshkruajnë marrëveshje

Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Lindita Nikolla dhe Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro kanë firmosur marrëveshjen e bashkëpunimit në kuadër të programit “Edukimi përmes Kulturës”

Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Lindita Nikolla dhe Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro kanë firmosur marrëveshjen e bashkëpunimit në kuadër të programit “Edukimi përmes Kulturës”, duke institucionalizuar kështu një bashkëpunim, i cili ka nisur tashmë prej një viti.

Programi i Edukimit përmes Kulturës synon që institucionet kulturore dhe arsimore të nxisin interesin e fëmijës për të marrë pjesë në jetën kulturore dhe artistike duke garantuar sigurimin e mundësive të përshtatshme dhe të barabarta në jetën kulturore, artistike, si dhe krijimin e hapësirave dhe aktiviteteve krijuese përgjatë kohës së lirë.

Institucionet e artit tashmë janë kthyer në orë të hapura për nxënësit e ciklit parashkollor dhe kjo përmirëson cilësinë e mësimdhënies.

2,056 Lexime
8 vjet më parë