Ndodhitë e ditës

Përse qajnë mësuesit?

Mësuesit janë luftëtarë, por edhe më të fortit kanë ditë të këqija. Nëse burimi i stresit është një plan mësimi i pasuksesshëm, prindër intensive, nxënës të dyshimtë, apo vetëm fat i keq, ne kemi pasur momente kur duam të hedhim armët tona dhe të qajmë.

Incidentet e përditshme që bëjnë edhe mësuesit më të fortë qajnë


Mësuesit janë luftëtarë, por edhe më të fortit kanë ditë të këqija të cilat u shkaktojnë shumë lot. Nëse burimi i stresit është një plan mësimor i pasuksesshëm, prindër intensivë, nxënës të dyshimtë, apo vetëm fat i keq, ne kemi pasur momente kur duam të hedhim armët tona dhe të qajmë. Këtu janë disa nga arsyet kryesore që i bëjnë mësuesit të qajnë në punë.


1. Kur salloni i mësuesve është jashtë kafesë ...

Kafeina: gjaku i mësuesve kudo. Mungesë e kafesë në sallën e mësuesve mund të jetë po aq e keqe sa një bibliotekë pa libra.


2. Kur teknologjia dështon ...

E vetmja gjë e besueshme rreth teknologjisë në klasë është se sa e pabesueshme është. Asgjë nuk shkakton më shumë supriza sesa teknologjia, dhe nëse kemi pasur për çdo kohë një PoëerPoint nuk do të jetë ngarkuar plotësisht, fotokopje, ose printerit i mbaron boja... atëherë pushimet tona verore do të jenë shumë më ekstravagante.


3. Kur të merrni një letër të prerë gjatë shpërndarjes së planeve mësimore ...

Vetëm për shkak se po mësoni një klasë nxënësish nuk do të thotë se vetë nuk ndjeheni si një fëmijë kohë pas kohe. Ju kurrë nuk e tejkaloni dhimbjen e prerjes së letrës dhe kurrë nuk ndalet duke u shfaqur në kohën më të keqe. 


4. Kur një nxënës ju tregon se ata e urrejnë klasën tuaj ...

Është e pamundur të mos e marrësh personalisht kur një nxënës të thotë se e urrenin klasën tënde ose subjektin që mëson. Kjo zakonisht vjen si rezultat i mungesës së besimit të tyre në këtë temë, por çdo mësues i ndërgjegjshëm do të zhurmojë pak kur dëgjojnë ato fjalë.


5. Kur kosi juaj shpërthen në kutinë tuaj të drekës ...

Ne e duam një shërbim të shëndetshëm të qumështit. Dhe nuk ka asgjë më dërrmuese se një dush i  mbuluar me kos. Nëse jeni me fat, pjesa tjetër e ushqimit tuaj do të jetë e mbyllur fort dhe e mbrojtur nga kosi.


6. Kur të bëni 30 kopje të fletës së punës të gabuar ...

Në shansin e mundshëm që ju të merrni fotokopjen për të punuar, mund të jeni kaq e lodhur ose e hutuar në mëngjes që të bëni 20 ose 30 kopje të materialeve të gabuara - ose më keq, kopje të listës suaj të dyqaneve ushqimore. 


7. Kur ju duhet të qëndroni në fund të letrave ...

Pyetje: Nëse 25 studentë kanë 4 faqe të detyrave të shtëpisë secila, sa faqe ka mësuesi i tyre i varfër në klasë?

A: 100 faqe.

100 faqe x 1 mësues shumë i lodhur = lot me bollek


8. Kur planifikimi i mësimit konsumon fundjavat tuaja ...

Kur një njësi përfundon, një tjetër fillon. Dhe ashtu si ju e gjeni veten duke veshur pantallonat e njëjta, pra pizhamet nga mbrëmja e së premtes deri të hënën në mëngjes. Përshëndetje, shpërndarësi i picave; lamtumirë, jetën shoqërore.


9. Kur prindërit ju japin këshilla mësimore të kërkuara ...

Ah, prindër. Ata mund të jenë vullnetarët tuaj më të mirë dhe kritikët tuaj më të keq-mbas fëmijëve të tyre, natyrisht. Është shumë e zakonshme që prindërit e keqinformuar të telefonojnë me këshilla të padëshirueshme mësimore. Ndërsa ata mund të kenë qëllimet më të mira, pak prej tyre kanë diploma mësimore ose madje kanë tentuar të mësojnë ndarjen e gjatë në një klasë të klasës së pestë të mërzitur.


10. Kur klasa juaj është shumë e vogël për numrin e nxënësve që keni ...

Ju e keni të pamundur të kaloni nga banka në bankë, vetëm nëse... Çfarë mund të bëni?


11. Kur klasa juaj nuk ka dritare ...

Ka pak gjëra më depresive sesa të mbyllen brenda në një ditë të bukur të pranverës kur nuk mund ta shohësh barin ose lulet. Sigurisht, hapësira e madhe mund të shkëpusë nënësit, por asnjë mësues nuk e ndjen veten të bllokuar në klasën e tyre. Përveç, sigurisht, ai mësues është Profesor Drakula.


12. Kur ju merrni shkumës të gjithë pantallonat tuaja të errëta ...

Ju jeni thellë në zonën tuaj, duke shkulur formulën kuadratike ose teorinë e relativitetit në tabelë dhe bëni lëvizjen e pavetëdijshme për të fshirë djersët në pantallonat tuaja të bukura të errëta ose në fund. Do të thonim "fytyrën" nëse nuk do të rezultonte në ballin e mbuluar me shkumës.


13. Kur nxënësit tuaj tregojnë një mosfunksionim të veshjeve ...

Mizat e hapura, bluzat e brendshme, fundet e futura në triko! Nxënësit mund të jenë absolutisht brutal kur vjen puna për të vënë në dukje të metat e të rriturve, dhe mësuesit janë objektivat e përsosur. 


14. Kur takimet e fakultetit pas shkollës ju bëjnë të humbni episodin e fundit të...

Pa dyshim, ky është një shembull i keq, sepse kush nuk qan gjatë çdo episodi...? Por prapa, duke mbetur prapa në serinë tuaj të preferuar, pa marrë parasysh se çfarë është, është gjithmonë një tragjedi.


15. Kur kaloni tre javë me një temë dhe nxënësit tuaj nuk kujtojnë asgjë për këtë ...

Është e pabesueshme sa shpejt nxënësit mund të harrojnë atë që i keni mësuar - nëse ata e kanë ruajtur informacionin fare. Edhe mësuesi më i mirë mund të ndihet i padukshëm në raste si kjo dhe në mendimin e dytë ekzistencën e tyre. Por merrni zemër, shokë mësues. Për çdo moment që nxit lot, ka diçka për të qeshur më vonë - ose të paktën mudn ta shprehni se si ndiheni.


Po ju në cilat momente keni qarë? Ju mund të ndani idetë tuaja me ne duke na shkruar në [email protected] ose në [email protected]


(Përshtati: Albina Hoxhaj; Portali Shkollor)

11,196 Lexime
2 vjet më parë