në klasë

Si të jeni senator klase i suksesshëm?

Shikoni bashkëbiseduasin në sy. Nëse është në podium gjatë një fjalimi, ose kur keni një bisedë nga dollapët, kontakti me sy është i rëndësishëm. Ajo krijon një lidhje midis njerëzve, si dhe thekson atë që thuhet.

Praktiko sjellje të mira. Nëse është miku juaj më i mirë, shoku i klasës, mësuesi, kujdestari ose çdo punonjës tjetër shkollor, të gjithë duhet të trajtohen mirë. Sepse ju jeni kryetari i klasës, duhet të jepni një shembull se si të bashkëveprojmë me njerëzit në mënyrë që të gjithë të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë. 


Dëgjojini të gjithë shokët e klasës. Ndërprerja e dikujt kur nuk ka përfunduar mendimen është jashtëzakonisht e vrazhdë dhe tregon mungesë respekti ndaj personit tjetër. 

Ndaloni gjithçka që jeni duke bërë dhe dëgjoni atë që ju drejtohet ju. Mos i mbani njerëzit në pritje që të përpiqeni të merrni vëmendjen tuaj, përgjigjjuni shpejt në të kundërt mund të mendojnë se nuk keni kohë për t'i dëgjuar.


Jini miqësor me atë gjithë, edhe me ata që nuk janë miqësor me ju!


Ju po tregoni pjekuri të madhe dhe vendosni një shembull për këdo që ju sheh. Bisedoni me edukatë edhe nëse dikush ju flet me një ton të vrazhdë. 


               Ndonjëherë njerëzit kanë një ditë të keqe ose nuk mund të ndjehen mirë.        

               Shumë të tjerë nuk dinë të bisedojnë me njerëzit. 


Shokët e klasës duan të sigurohen që po dëgjoni atë që ata kanë për të thënë, prandaj kushtojuni vëmendje. Edhe nëse ajo që ata thonë nuk është interesante për ju, vetëm buzëqeshni dhe bëni pyetje për të qëndruar të angazhuar në bisedë.

Përdorni gjuhë pozitive të trupit për t'ju ndihmuar të komunikoni më mirë. Kur bashkëveprojmë me shokët e klasës, gjuha pozitive e trupit mund të të ndihmojë të tregosh se kujdesesh pa folur me gojë. 


           Ka disa veprime të thjeshta që mund të bëni në situata të ndryshme.


Shikoni bashkëbiseduasin në sy. Nëse është në podium gjatë një fjalimi, ose kur keni një bisedë nga dollapët, kontakti me sy është i rëndësishëm. Ajo krijon një lidhje midis njerëzve, si dhe thekson atë që thuhet.


      Një buzëqeshje vendos një ton të relaksuar dhe do t'i bëjë njerëzit të ndjehen të qetë rreth jush.


Ecni me qëllim nga një vend në tjetrin. Mos rri dhe ecni me shpinën drejt. Duke bërë këtë ju po tregoni se i merrni seriozisht përgjegjësitë tuaja si senator i klasës dhe se jeni gati për të ndërmarrë sfida.


Demostro akte të vogla mirësie. Është po aq e rëndësishme sa të respektohet.


        Edhe gjesti më i vogël i mirësisë bën një ndryshim.

Planifikoni ditë të veçanta për të treguar mirënjohje. Merrni iniciativën për të treguar vlerësim përmes aktiviteteve të ndryshme ku shumë studentë mund të përfshihen.


Vlerësoni edhe prindërit. Prindërit e të gjithëve bëjnë aq shumë për t'i çuar në shkollë të përgatitur. Ka disa mënyra që mund t'i ndihmoni nxënësit të tregojnë mirënjohje për prindërit e për gjithçka që bëjnë për fëmijët e tyre.


(Meri Musta, Portali Shkollor)

4,500 Lexime
2 vjet më parë