Në klasë

Si të lumturoni mësuesin?

Një buzëqeshje e mësuesit teksa kalon në fund të rreshtit do të thotë shumë, ndërsa ju mbani mend se nga sjellje të caktuara nuk do të fitojnë asnjë favor. Ndiqni këto udhëzime dhe ju do të jeni një nxënës që e gëzoni mësuesin që ka në klasë.

Lumturia e mësuesit shërben për të arritur shumë qëllime: shkolla shkon më mirë, familja juaj është e kënaqur e krenarë dhe më e rëndësishmja ju arrini më lehtë atë që dëshironi. Por që të arrihet kjo është e nevojshme që ju të përkushtoheni dhe të përvetësoni e praktikoni të gjitha ato që mësoni në klasë. Një buzëqeshje e mësuesit teksa kalon në fund të rreshtit do të thotë shumë, ndërsa ju mbani mend se nga sjellje të caktuara nuk do të fitojnë asnjë favor. Ndiqni këto udhëzime dhe ju do të jeni një nxënës që e gëzoni mësuesin që ka në klasë. 


Shkoni në klasë i përgatitur


Shkoni në kohë e caktuar në çdo orë mësimi. Nëse doni t’i lini përshtypje të mirë mësuesit shkoni përpara në klasë dhe uluni në bankën e parë. Kjo tregon se jeni i përgjegjshëm, i respektueshëm dhe i përpiktë. Sigurohuni që të bëni atë që është e domosdoshme për të shkuar në klasë në kohë që ditën e parë dhe secilën ditë pas kësaj. Nëse keni nevojë të vendosni alarmin tuaj një orë e gjysmë më herët në mëngjes për t’u siguruar që keni kohë për t'u përgatitur, bëjeni këtë. Mësuesit nuk shohin me mirësi ndërprerjen e mësimit. 

Shkoni në tualet në mes orëve të mësimit, kështu që nuk keni nevojë të justifikoni vetveten sapo të fillojë mësimi.


Sillini të gjitha materialet e kërkuara në klasë. 


Nëse kjo është një klasë e artit që kërkon disa furça dhe ngjyra ose një klasë matematike që kërkon një matës, sigurohuni që kur të hyni në derën e klasës të keni gjithçka që ju nevojitet. Kjo i tregon mësuesit tuaj se ju jeni duke e marrë seriozisht mësimin. 

Kurrë mos harroni të sillni gjërat e dukshme si: stilolapsa, lapsa dhe librat e duhur.

Përdorni një lidhës me ndarës për subjekte të ndryshme për të ndihmuar në mbajtjen e gjërave të organizuara.


Nëse nuk mund të përballoni diçka që ju nevojitet për klasën, kërkoni të flisni me mësuesin tuaj për atë pas klasës ose në një kohë tjetër. Mësuesi do të bëjë të pamundurën për t’ju ndihmuar. 


Plotësoni detyrat e shtëpisë dhe lexoni para klasës. 


Prezantoni detyrën e shtëpisë për t’i treguar mësuesit se jeni përgatitur seriozisht në shtëpi, keni lexuar e hulumtuar derisa keni arritur me sukses realizimin e detyrës. Ky është dallimi midis një note dhe mësuesi do të jetë i kënaqur duke parë që ju jeni përgjegjës, keni një etikë të mirë pune dhe kujdeseni për performancën tuaj.


Gjithashtu ju lejon të ndiqni së bashku në klasë më mirë dhe të bëni pyetje që mund të keni pasur gjatë leximit përpara.


Nëse keni shkrim të dobët, shkruani detyrat dhe letrat sa më shumë që të jetë e mundur. Sa më lehtë të bëni caktimet dhe letrat tuaja për të lexuar, aq më mirë! Mos harroni - mësuesi juaj ka detyrat e të gjithëve për t’i vlerësuar. 


Studim për teste. 


Duke ecur së bashku me përgjegjësinë në detyrat e shtëpisë dhe leximin, gjithashtu duhet të jeni të përgatitur mirë për analiza. Studimi për teste rregullisht, pothuajse gjithmonë rezulton në nota më të larta. Dhe notat e mira janë të mira për ju të gjithë. Nxënësit kanë zakone dhe metoda studimi të ndryshme testimi. Përcaktoni ato më të mirat për ju dhe i vendosni ato në përdorim.


Nëse nuk jeni në një grup studimi, merrni në konsideratë pyetjen e të tjerëve që njihni në klasë nëse dëshirojnë të formojnë një. Një grup i mirë studimi duhet të ketë rreth 3-5 anëtarë. 


Flini të qetë.


Një nga arsyet që të mësuarit për teste ditën e fundit nuk është shumë efektive është për shkak se nxënësit zakonisht nuk do të flenë mjaftueshëm natën para një provimi. Rregulli i përgjithshëm është se ata të moshës 5-9 vjeçare kanë nevojë për 10-11 orë gjumë për një natë dhe ata që janë në moshën 10-18 vjeç duhet 8½-9½ orë gjumë për një natë për të kryer mirë testimin në shkollë. Nxënësit e kolegjit duhet të marrin të paktën 7-8 orë gjumë në një natë. Gjumi i mjaftueshme do të bëjë punën tuaj me cilësi më të lartë dhe kohën tuaj të shpenzuar në mënyrë më efikase. Ju gjithashtu nuk do të gjeni veten duke dremitur në klasë, gjë që nuk i lë përshtypje mësuesit.


Shkuarja në shtrat me laptopin tuaj, telefonin zgjuar ose televizorin është një ide e keqe. 

Gjithashtu shmangni produktet e kafeinës, si: sode, kafe dhe çokollatë, për disa orë para se të shkoni në shtrat. Mund të duhen 6 orë për të hequr kafeinën nga sistemi juaj, shpesh duke e bërë të vështirë të biesh në gjumë. 


Mësoni diçka shtesë.


Mësuesit shpesh ndihen të ngazëllyer dhe se po bëjnë një punë të mirë kur një nxënës merr iniciativën për të mësuar më shumë rreth temave që studiohen në klasë. Për shembull, nëse gjeni diçka të mrekullueshme në internet rreth bretkosës argjentinase, apo diçka që ka të bëjë me një diskutim në klasë mbi amfibët etj.

Në fund të fundit, mësuesit tuaj duan që ju të mësoni. Kjo është ajo që i bën ata më të lumtur.


(Albina Hoxhaj, Portali Shkollor)

1,781 Lexime
1 vit më parë