Reflektim

Vrasja e nxënësit në Gramsh/ Reagon mësuesi Artur Rrodhe: Reflektim dhe dhimbje si prind e mësues

Prindërit dhe mësuesit duhet të punojnë së bashku për të zgjidhur problemet që krijojnë fëmijët në shkollë dhe në familje. Institucionet publike dhe private duhet të jenë gjithashtu të angazhuara për të siguruar një mjedis më të sigurt dhe të shëndetshëm për arsimimin dhe rritjen e fëmijëve.

“Një Engjëll është ngritur në Qiell”


Ngjarja tragjike që i mori jetën Fationit është një ngjarje e trishtueshme dhe e ndrydhur me dhimbje, që ka goditur jo vetëm familjen e tij por edhe shoqërinë në tërësi. Dhimbja që la Fationi tek prindërit e tij, shokët e tij, dhe mësuesit e tij është shumë e thellë dhe nuk mund të shprehët me fjalë.


Kjo humbje është një rikujtim se si jeta jonë është e çuditshme dhe e paparashikueshme dhe sa e rëndësishme është që të kujdesemi për njëri-tjetrin dhe të jemi të gatshëm për të ndihmuar kurdoherë që nevojitet.

Në këtë kohë të vështirë, është e rëndësishme që të reflektojmë mbi rolin tonë si prindër, mësues dhe anëtarë të shoqërisë në përgjithësi.

Kujdesia dhe mbështetja ndaj fëmijëve dhe të rinjve duhet të jetë në qendër të angazhimit tonë. Prindërit dhe mësuesit duhet të jenë të bashkuar dhe të punojnë së bashku për të zgjidhur problemet që krijojnë fëmijët në shkollë dhe në familje.

Institucionet publike dhe private duhet të jenë gjithashtu të angazhuara për të siguruar një mjedis më të sigurt dhe të shëndetshëm për arsimimin dhe rritjen e fëmijëve.


Le të tregojmë dashuri dhe kujdes për gjithë njerëzimin, dhe le të jemi të gatshëm të mbjellim dashuri tek fëmijët tanë dhe jo urrejtje, të mbjellim mirësi dhe jo ligësi, të mbjellim dashamirësi dhe jo neveri.

Kështu do të ndërtojmë një shoqëri më të mirë dhe më të drejtë për të gjithë.

Le të jemi më të ndjeshëm dhe të kujdesshëm ndaj njëri-tjetrit, sepse nuk mund të dimë kur do të jetë fundi ynë, dhe ajo që lëmë pas mund të ketë ndikim të thellë në jetën e njerëzve të tjerë.

Shpirti i Fationit u ngrit në qiell si një engjëll, dhe ndoshta do të mbetet gjithmonë si një kujtim i bukur për ata që e njohën dhe e dashuruan atë. Le të lutemi dhe të shpresojmë se ai ka gjetur paqe dhe lumturi në vendin e tij të ri.


Ngushëllime prindërve të Fationit dhe zoti i dhëntë forcë për të përballuar këtë dhimbje kaq të madhe!

“Qofsh i qetë dhe në paqe, Fation.”Nga Artur Rrodhe

© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

1,838 Lexime
1 vit më parë