Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të gjeni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aktualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar nxënës
Portali Shkollor (www.portalishkollor.al) për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar prindër
Për ju dhe fëmijët tuaj në Portalin Shkollor (www.portalishkollor.al) publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqiptar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe: info@portalishkollor.al.

Të nderuar drejtorë dhe drejtoresha
Në këtë faqe ju do të ndiqni të gjitha informacionet aktuale nga bota e arsimit. Me kënaqësi ne do të publikojmë lajme nga shkollat tuaja në portalin tonë – na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar mësues
Mirësevini në qendrën e botës shkollore. Regjistrohuni, bëhuni anëtarë dhe përdorues të portalitshkollor.al dhe shkarkoni materiale të ndryshme me të cilat do të pasuroni orën tuaj të mësimit. Për ju ne ndjekim çdo aklualitet nga bota e arsimit, publikojmë lajme nga shkollat tuaja dhe zhvillimet e fundit në mësimdhënie dhe mësimnxënie - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar nxënës
portalishkollor.al për ju zgjedh tema të cilat ju ndihmojnë të mësoni me lehtësi dhe sukses. Në portalinshkollor.al librat mund t`i shkarkoni në formën digjitale me përmbajtje multimediale - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Të nderuar prindër
Për ju dhe femijët tuaj ne portalinshkollor.al publikojmë njohuri të fundit shkencore në lidhje me të mësuarit dhe edukimin, lajme për arsimin dhe suksesin e nxënësit shqipëtar. Na ndiqni dhe na shkruani se çfarë ju pëlqen të lexoni në këtë faqe - na shkruani në: info@portalishkollor.al.

Bota e argetimit

 • Profili i liderit të vërtetë

  Profili i liderit të vërtetë

     6 muaj më parë     1,297 Lexime

  Lideri duhet të ketë një status tepër të lartë si: moral, shoqëror, etik si dhe të jetë i arsimuar. Parësore mendoj se është dija dhe nëse është i mir...

 • Të (mos) jesh pjesë e turmës

  Të (mos) jesh pjesë e turmës

     6 muaj më parë     430 Lexime

  Mendon se e shkëputur nga rrjeti social të bën të ndihesh më mirë. E kështu, vendos që të rikthehesh për të mos i shpëtuar gravitetit... edhe pse në d...

 • Pikturat në gur

  Pikturat në gur

     6 muaj më parë     1,334 Lexime

  Pikturat në gur përcillnin mesazhet: “Gjeni rrugën tuaj”; “Gjithmonë jini të hapur ndaj miqësive të reja”. Secili gur është unik, ashtu siç është çdo...

 • Muzika rrit aftësinë e përqëndrimit

  Muzika rrit aftësinë e përqëndrimit

     6 muaj më parë     1,215 Lexime

  Muzika ndikon pozitivisht si në aspektin shpirtëror, por edhe në atë fizik tek një njeri. Zvogëlon stresin, përmirëson humorin, sjelljen, gjendjen. Mu...

 • Femrat që fituan çmimin Nobel në letërsi!

  Femrat që fituan çmimin Nobel në letërsi!

     6 muaj më parë     487 Lexime

  Sa femra e kanë fituar këtë çmim? Ose më saktë kush janë ato? Sa të njohura janë? Ose, sa të lexuara janë?

 • Lufta e Galileit për revolucion shkencor

  Lufta e Galileit për revolucion shkencor

     6 muaj më parë     645 Lexime

  Galilei, më shumë se kushdo tjetër, ka qenë mishërimi i optimizmit dhe i luftës tipike për revolucionin shkencor. Ka merita për një numër zbulimesh, t...

 • Përse sistemi arsimor danez krijon individë të lumtur

  Përse sistemi arsimor danez krijon individë të lumtur

     6 muaj më parë     4,318 Lexime

  Iben Dissing Sandahl, specialiste e rritjes dhe edukimit të fëmijëve në këtë intervistë, sjell arsyet pse sistemet tradicionale të mësimdhënies ndikoj...

 • Ekskursion mësimor

  Ekskursion mësimor

     6 muaj më parë     1,135 Lexime

  Nxënësit e klasave të shtata, të shkollës Mark Dashi, Fier, oraganizojnë eskursion në Kanionet e Skraparit. Gryka e Osumit, e njohur ndryshe edhe si "...

 • Mësuesit shohin shumë larg

  Mësuesit shohin shumë larg

     6 muaj më parë     932 Lexime

  Imagjinoni se kë po edukojmë, fëmijë ku prindërit nuk dinë as të lexojnë, jo më të shkruajnë shqip. Nuk ndërtohen çatitë e shtëpive pa ngulur rrënjë t...

 • Shqiptarët janë bota vetë!

  Shqiptarët janë bota vetë!

     6 muaj më parë     325 Lexime

  Faleminderit dhe ty, Arbër dhe shumë Arbërve të tjerë si ty, që jeni mjaft kureshtarë, që mësueset kanë në klasat e tyre dhe prindërit në shtëpi. Pa j...